e
sv

Saç Boyamanın İnsan Sağlığına 30 Zararı

1766 Okunma — 04 Ağustos 2021 22:12
Saç Boyamanın İnsan Sağlığına 30 Zararı
avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Saç boyama bazı insanlarda kızarıklık, şişme, kaşıntı ve tahrişe neden olabilir. Bazen aşırı alerjik reaksiyonlara, yüzde şişmeye ve nefes darlığına bile neden olabilirler.

Pek çok insan saçlarını periyodik olarak boyar, ancak diğerleri sadece eğlence için veya rutinin dışında yılda bir kez boyayabilir. Saçlarını ne sıklıkla boyaman gerektiği ve bunu yapmanın uzun vadeli etkilerinin ne olduğu konusunda tek bir doğru cevap yoktur. Saçınızı boyarken güvende olmak ve uzun vadede kendinizi kimyasallarla kaplamayı seçmek, yarardan çok zarara neden olabilir.

Bu yazıda, kimyasallardan veya alerjik reaksiyonlardan kaynaklanan toksisite ile ilişkili çok fazla kızarıklık, şişme veya ağrı olsun, sizi daha güçlü kimyasallar kullanmaya yönlendirebilecek vücudunuzdaki olumsuz reaksiyonlardan kaynaklanan tahriş olsun, boyaları kullanmanın getirdiği tüm riskleri gözden geçireceğiz. Sizi doğal ürünlerden uzaklaştırmanın yanı sıra buklelerinize de etki edebilir.

Diğer Saç Bakım önerileri için kategorilerimizi ziyaret edin.

Saç Boyamanın Zararlarını Sizler İçin Sıraladık

  1. Saç boyaları saçınızda renk bozulmasına neden olabilir. Saçınızı boyamak için kullanılan kimyasallar saçınızın kütikül bölgesine girebilir. Bu kimyasallar, yeni saçın kapladığı mevcut saçtan daha hafif görünmesini sağlar ve özellikle boyamadan sonraki birkaç ay içinde saçınızda renk bozulmasına neden olabilir.
  2. Saç boyaları ayrıca biyo-birikim adı verilen bir süreçte deri yoluyla emilebilen ve kafa derisi yoluyla kan dolaşımına karışabilen zararlı kimyasallar içerir.
  3. Boyama, belirli kanser türleri, özellikle de bir cilt kanseri türü olan melanom için artan riskle bağlantılıdır.
  4. Kuaför iseniz, belirli nörodejeneratif hastalık türleri için de yüksek bir risk vardır.
  5. Kullandığınız farklı kimyasalların neden olduğu enfeksiyonlarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Saçlarımızda sıklıkla kullandığımız kimyasallar saç derimizin koruyucu fonksiyonlarını zayıflatabilir. Bu, enfeksiyona, alerjiye ve diğer rahatsızlıklara yol açabilir.
  6. Saç boyasına karşı alerjik reaksiyonlar nadir değildir.
  7. Saç boyalarında kullanılan kimyasallar karaciğer ve böbrekler de dâhil olmak üzere organlara zarar verebilir ve ayrıca saç dökülmesine neden olabilir. Bu kimyasallar kafa derisi yoluyla emildiğinden ve hamilelik sırasında doğrudan gelişmekte olan bir bebeğe geçebildiğinden, kadınlarda üreme yetmezliğine neden olarak doğum kusurları.
  8. Saç boyaları kansere neden olabilir.
  9. Saç boyalarının uzun süreli kullanımı da beyin, endokrin, bağışıklık ve sinir sistemleri üzerinde etkilere neden olabilir.
  10. Saç boyaları, uzun vadede sağlığınıza zarar verebilecek gereksiz sentetik kimyasallar içerir. Ayrıca kanser de dâhil olmak üzere çeşitli hastalıklarla bağlantılıdırlar.
  11. Saç boyanızın neden olduğu solma veya renk değişikliği nedeniyle kalıcı bir renk değişikliği yaşayabilirsiniz ve yaşlandıkça cildiniz de doğal pigmentini kaybeder.
  12. Birçok kadın saçlarını bu ürünlerle boyadıktan sonra alopesi yaşadığını bildirmiştir. Alopesi, saç dökülmesini ifade eden tıbbi bir terimdir.
  13. Saç boyalarımızda kullanılan kimyasallar saç derisinin koruyucu fonksiyonlarını zayıflatır.
  14. Saç boyaları kafa derisi enfeksiyonlarının yayılmasını kolaylaştırır ve ayrıca alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
  15. Saçınızı boya ile boyamak, kuru veya hasarlı saç derisine ve uzun vadede sağlığınıza zarar verebilecek cilt sorunlarına neden olabilir. Saç derisi sorunları şunları içerir: dermatit, egzama ve sedef hastalığı
  16. Saçlarımızı boyamada kullanılan kimyasallar da vücudumuzdaki kalsiyum seviyelerini azaltarak kemik gücünü azaltır. Kandaki daha az kalsiyum, vücudu daha fazla florür salgılaması için uyarır.
  17. Saç boyaları ayrıca kemiklerin daha kırılgan hale gelmesine neden olabilir ve bu da osteoporoz riskinin artmasına neden olabilir.
  18. Saç boyaları, vücudunuz tarafından emildiğinde gerçekten toksik ve sağlığa zararlı olabilecek bir grup kimyasal olan potansiyel olarak ftalatlar ve nitrozaminler de olabilir.
  19. Çoğu saç boyası bu tür kimyasalları içerdiğinden, kafanızda ne tür bir renk istediğinizi seçerken ne pahasına olursa olsun bunlardan kaçınmanız gerekir.
  20. Saç boyasının güvenli bir miktarı yoktur. Ne kadar ve ne kadar güçlü olduğunu bilmiyorum.
  21. Saç boyalarının içindeki maddeler her marka için farklıdır ve bazıları diğerlerinden daha kötü olabilir.
  22. Hamile kadınlar saçlarını boyamamalıdır çünkü vücutları bu kimyasalları saç derisinden emer.
  23. Başınızı kimyasallarla örtmeyi seçerken, bunu ölçülü olarak yapmanız önemlidir çünkü bilmiyorsanız ne kadar çok fazla, yolda neyle uğraşman gerektiğini asla bilemeyeceksin.
  24. Saç boyası genellikle sağlığınıza zarar verebilecek ve doğada biriktiğinde çevreye zarar verebilecek petrol ürünleri ile yapılır.
  25. Saçınızı boyamak yerine kına kullanmak gibi alternatifler de vardır. Sabra olarak da adlandırılan kına, Lawsonia inermis bitkisinin kökünden yapılan bir boyadır. Rengi kırmızımsı kahverengiden turuncu-kırmızıya değişir ve kullanımı tamamen güvenlidir. Kına saç boyaları kadar güçlü etkilere sahip olmasa da daha genç ve sağlıklı görünmenize yardımcı olabilecek birçok fayda sunar.
  26. Kına, alerji, egzama ve sedef hastalığı olan kişiler için uygundur, çünkü bu sorunlar için bu tür olumsuz reaksiyonlar oluşturmaz.
  27. Damak zevkinize uygun boyaları bulana kadar farklı boya çeşitlerini denemek en iyisidir.
  28. Saçınızı kimyasal boyalarla boyarken en sık karşılaşılan sorunlardan biri, ciddi bir alerjik reaksiyona neden olabilmesi ve birçok insanın çok fazla acı çekmesine neden olmasıdır.
  29. Bu saç boyalarının çoğu, alerji gibi şiddetli ağrı ve rahatsızlığa neden olabilen cilt reaksiyonlarına neden olabilir.
  30. Saç boyası sadece cilde zarar vermekle kalmayıp aynı zamanda saçınızın düzgün çalışmasına da engel olan kimyasallardan yapılmıştır.

Takip Edin

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Sıradaki içerik:

Saç Boyamanın İnsan Sağlığına 30 Zararı