e
sv

Primer Nedir? Astar Nedir?

1869 Okunma — 15 Mart 2022 20:07
Primer Nedir, Astar Nedir
avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Yüzünüzü bir tuval olarak düşünün ve makyajdan önce astar (Astar Nedir? Primer Nedir) uygulamak gerçekten fark yaratabilir. Ancak makyaj dünyasına yeni başlayanlar genellikle kendilerini “Astar nedir?” diye merak ederek kafalarını kaşırken bulurlar.  Makyaj astarları göz farı, fondöten, ruj, rimel ve hatta oje altında, diğer ürünlerinizin tüm gün yerinde kalmasına yardımcı olan pürüzsüz bir taban oluşturmak için kullanılır.

Astarlar ayrıca kullandığınız makyaj miktarını azaltabilir ve uygulamayı biraz daha kolaylaştırabilir. Esasen, ürün ile cildiniz arasında bir bariyer oluşturarak size güzel ve uzun süreli sonuçlar verirler. Güzellik rutinimizin farklı bölümleri için belirli seçenekler olduğundan, her birini profesyonel makyaj sanatçıları Juliette Perreux ve Lindsey Trop ile ayrılıyoruz.

Primer Far Bazı Nedir?

Makyaj astarını, astar boyayacağınız şekilde düşünün – makyaj uygulamanızın geri kalanını iyileştirmek için bir temel olarak kullanılır. Astar, gözleriniz, yüzünüz, kirpikleriniz, dudaklarınız ve tırnaklarınız dahil güzellik rutininizin birçok bölümünü geliştirmek için kullanılabilir. Perreux, örneğin yüz astarının gözenekleri yumuşatmak, uzun süreli makyaj için bir temel oluşturmak, yağlı cildi yönetmek veya aşırı parlamayı önlemek için kullanılabileceğini açıklıyor. Trop şunları ekliyor: “İster kuru, ister yağlı, ister donuk bir cilde sahip olun, akne, hiper pigmentasyon , güneşten korunma, kirleticiler veya birden fazla endişeniz olsun, hepiniz için bir astar var.”

Primer Nedir, Astar Nedir

Primer Nedir, Astar Nedir

Ve kullandığınız ürün sayısını en aza indirmek istiyorsanız, Trop’un kitabından bir sayfa ayırın. “Müşterilerle çalışırken bazen ihtiyaç duyulan ürün sayısını en aza indirmeye çalışıyorum, bu yüzden hepsi bir arada işlevi gören bir astar kullanıyorum: nemlendirici, pürüzsüzleştirici ve aydınlatıcı.”

Makyaj Astar Çeşitleri

    • Matlaştırıcı yüz astarı: Yağlı bir cildiniz varsa , fondöteninizin kalıcılığını uzatmak için matlaştırıcı bir astar tercihiniz olacaktır. Özellikle Trop, cilt ve makyaj arasında harika bir matlaştırıcı bariyer oluşturduğu ve gözenekleri bulanıklaştırma ve pürüzsüzleştirme avantajına sahip olduğu için silikon bazlı olanı tercih ettiğini söylüyor.
    • Nemlendirici yüz astarı: “Nemlendirici astarlar kuru ciltler için idealdir, özellikle hyaluronik asit ve antioksidanlar gibi cilt bakım bileşenleri içerenler için ,” diyor Trop. “Bu cilt tipine sahipseniz silikon bazlı bir astar kullanmaktan kaçının, çünkü kuru cilt üzerinde ‘tüylenebilir’.
    • Renk düzeltici astarlar : Bu astarların rengi, altta yatan cilt tonlarına karşı koymak için tasarlanmıştır. Örneğin, yeşil astarlar kızarıklığı düzeltmek için kullanılırken mavi astarlar solgun veya sarı tonları dengeler.
    • Bulanıklaştırıcı astar: Perreux’e göre, bulanıklaştırıcı astarlar matlaştırmadan daha az, olgun cilt tipleri için ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmak için ideal olan pürüzsüzleştirme ile ilgilidir.
    • Göz farı astarı: Göz farı, gün ortasında yıpranmasıyla ünlüdür ve spor salonu antrenmanlarında veya yağmurlu veya nemli günlerde nadiren yerinde kalır. Basit bir astar bunların hepsini düzeltebilir ve aynı zamanda eyeliner’ınıza da yardımcı olur. Trop, “Göz astarları, makyaj uygulamasından önce göz kapağının rengini düzeltebilir, göz kapağını besleyip pürüzsüzleştirebilir ve cildin doğal yağlarının makyajı bozmasını önleyebilir” diye açıklıyor.
    • Maskara astarı: Kirpiklerinizi kıvrık tutmakta sorun yaşıyorsanız, bir maskara astarı deneyin. Ayrıca genellikle kirpikleri şekillendiren ve ek hacim ve uzunluk ekleyen besleyici bileşenlerle yapılırlar.
    • Dudak astarı: Herkesin dudak astarına ihtiyacı yoktur, ancak dudaklarınızı oynamaktan hoşlanıyorsanız ve gün boyu renk istiyorsanız, bu iyi bir hareket. Rujunuzun akmasını önleyebilir ve rengi daha uzun süre tutacak pürüzsüz bir yüzey oluşturabilir, koyu dudak renginde mat bir sıvı rujun altına giymek için mükemmeldir. Doğal bir görünüm için gidiyorsanız, aksi takdirde çıplak dudaklara hızlı bir destek verebilir.
  • Tırnak astarı: Dışarıdaki DIY tırnak sanatçıları için bir tırnak astarı, cilanın daha uzun süre harika görünmesini sağlayan bir koruma katmanı ekleyebilir. Diğer astar çeşitleri gibi tırnaklarınıza pürüzsüz bir taban kat verir ve cilanın eşit şekilde yapışmasına yardımcı olur. Akrilik tırnak altına da önerilir .

Astar Nedir? Nasıl Uygulanır

Yüz astarının nasıl kullanılacağını mı merak ediyorsunuz? Basit. Bir nemlendirici kullanıyorsanız, önce onu uygulayın, ardından cildinizi birkaç dakika kurumaya bırakın. Yüzünüzün ortasından başlayarak, parmaklarınızla veya bir makyaj süngeri ile hafif bir astar tabakası uygulayın . Fondöteninizi uygulamadan önce astarın birkaç dakika kurumasını bekleyin. Önemli olan, seçtiğiniz astarın fondöteninizi tamamladığından emin olmaktır. Trop, örneğin, silikon bazlı bir astarınız ve su bazlı bir fondöteniniz varsa, fondöteniniz astarın üzerine “pişirebilir” diyor Trop.”Silikon bazlı bir astarınız varsa, üstüne silikon bazlı bir fondöten kullanmak en iyisidir” diyor.

Göz farı astarı söz konusu olduğunda Trop, parmaklarınızla, fırça veya süngerle uygulanabileceğini belirtiyor. “Renk düzelten göz astarları için, uygulamamda hedeflendiğimden emin olmak için bir fırça kullanmayı tercih ediyorum” diye açıklıyor. “Yarı saydam astarlar için parmaklarımı kullanmayı seviyorum, böylece ne kadar ürünün uygulandığını ve nerede olduğunu anlayabiliyorum.”

Primer ne işe yarar

Maskara astarı uygulamak için kirpiklerinizi kıvırın, ardından astarı tabandan uçlara doğru süpürün. Bir seferde sadece bir göz yapın çünkü astar kurumadan en sevdiğiniz maskarayı takip etmek istersiniz. Sonunda, kirpikleriniz gür ve muhteşem görünecek.

Dudak astarları için, ambalaj tipine bağlıdır. Trop, bir değnek, bir sıkma tüpü veya bir tencere olarak gelebileceğini söylüyor. “Bir değnek ve sıkma tüpü ile doğrudan dudaklarınıza uygulayabilirsiniz. Bir tenceredeyse, muhtemelen daha yoğun bir kıvama sahiptir, bu yüzden fırçayı daha sonra temizlemek zor olabileceğinden parmaklarınızı kullanmanızı tavsiye ederim.” O öneriyor.

Gerçekten Astar Gerekiyor mu?

Evet ve hayır. Bizi duyun. Belirli mevsimler için faydalı olabilirler (bir düşünün: erime sıcaklıklarında göz farınızın yerinde kalmasına yardımcı olun). Ayrıca, Perreux’nün belirttiği gibi, kışın çevremizde (rüzgar, kar ve dolayısıyla yaşlanan gözler gibi) göz astarını arkadaşınıza çevirebilecek unsurlar vardır. Özel etkinlikler için hem Perreux hem de Trop, astarın faydalı olabileceğini söylüyor. Perreux, “[Düğün gibi] özel günler gözyaşı, ter ve bolca sarılma ve öpüşmeyi beraberinde getirir, bu nedenle bir astar her şeyi yerinde tutmak ve bulaşmayı veya hareket etmeyi önlemek için süper yardımcı olabilir” diyor Perreux.

Bununla birlikte, Perreux, toz veya kurutma kağıtları ile parlaklık kontrolünü kontrol etmeyi tercih ediyor . “Cilt tipinize uygun bir ağırlık nemlendiricisi kullanıyorsanız, fondöten çok iyi yapışmalı ve güzel bir sonuç vermeli” diyor. “Ancak, doku, kızarıklık veya donukluk gibi önemli cilt sorunları olan biriyseniz, astar sadece yardımcı olur, zarar vermez.”

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.

Sıradaki içerik:

Primer Nedir? Astar Nedir?