e
sv

Vajina temizliği nasıl yapılmalıdır?

80 Okunma — 14 Aralık 2023 04:36
avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Vajina neden kokar? Vajina temizlenirken yapılmaması ve yapılması gerekenler nelerdir?

Vajinanın sıhhati, genel bayan sıhhatinin kıymetli bir kesimidir.

Vajina, kendi kendini temizleyen ve doğal olarak dengeleyen bir yapıya sahip olsa da, birtakım durumlarda makus bir koku fark edebiliriz.

Kötü koku, çoklukla vajinanın olağan durumuyla alakalı olsa da, bazen önemli sıhhat meselelerinin belirtisi olabilir.

Bu nedenle, vajinanın sağlıklı bir halde temizlenmesi ve makûs kokunun önlenmesi için yanlışsız bilgilere ve yollara sahip olmak kıymetlidir.

Aşağıda vajinanın hakikat bakımı ve temziliği hakkında sizlere uzmanlardan aldığımız bilgileri aktaracağız.

Vajinanın berbat kokmasının birkaç farklı nedeni olabilir ve bu ekseriyetle vajinanın olağan bir durumuyla bağlıdır.

Ancak, şayet vajinanızda olağandışı bir koku fark ediyorsanız ve aşağıdaki belirtilerden rastgele biri varsa, bir sıhhat uzmanına danışmanız değerlidir:

  1. Yoğun, keskin yahut balık gibisi bir koku
  2. Şiddetli kaşıntı, yanma yahut tahriş
  3. Anormal akıntı
  4. Ağrı yahut rahatsızlık

Bunlar, enfeksiyon yahut öbür bir sıhhat sıkıntısının belirtileri olabilir ve bir hekimin teşhis ve tedavi için görüşülmesi gereken durumları işaret edebilir.

Vajinanın sağlıklı bir biçimde temizlenmesi ve makûs kokunun önlenmesi için aşağıdaki ipuçlarına dikkat etmek değerlidir:

  1. Sadece dış bölgeyi temizleyin: Vajinanın iç kısmı doğal olarak kendini temizler ve vajinal pH istikrarını korur. Bu nedenle, vajinanın içine su yahut paklık hususu sokmak ziyanlı olabilir. Yalnızca dış genital bölgeyi hafif bir temizleyici yahut yalnızca suyla yıkayarak temizleyin.
  2. Parfümlü eserlerden kaçının: Parfüm yahut öteki kimyasal içeren eserler vajinanın doğal pH istikrarını bozabilir ve tahrişe neden olabilir. Bu cins eserleri kullanmaktan kaçının.
  3. Günlük ped yahut tampon kullanırken dikkatli olun: Günlük ped yahut tampon kullanıyorsanız, sık sık değiştirin ve hijyenik eserlerin kokusuz ve doğal gereçlerden yapılmış olduğundan emin olun.
  4. İyi hijyen uygulayın: Günlük olarak pak iç çamaşırı giyin, nizamlı olarak elbiselerinizi yıkayın ve hijyenik ped yahut tampon kullanırken sık sık değiştirin.
  5. Pamuklu iç çamaşırı tercih edin: Pamuklu iç çamaşırı, hava deveranını artırır ve nemin birikmesini maniler. Sentetik materyallerden yapılmış iç çamaşırlarından kaçının.
  6. Düzenli cinsel hijyen: Cinsel bağlantı sonrasında idrara çıkmak ve genital bölgeyi temizlemek, enfeksiyon riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Vajina temizlerken yapılmaması gereken birtakım şeyler şunlardır:

  1. Vajinanın içine paklık unsuru sokmak: Vajinanın iç kısmı kendini doğal olarak temizler ve vajinal flora dengeleyici özelliklere sahiptir. Vajinanın içine su yahut paklık hususu sokmak, bu dengeyi bozabilir ve enfeksiyon riskini artırabilir.
  2. Sert paklık usulleri kullanmak: Vajina hassas bir bölgedir ve çok sert paklık yahut ovma tahrişe neden olabilir. Nazik ve hafif bir formda paklık yapmak kıymetlidir.
  3. Antibakteriyel sabun yahut duş jeli kullanmak: Antibakteriyel sabun yahut duş jeli vajinal floranın istikrarını bozabilir. Yalnızca su yahut pH istikrarını koruyan özel bir vajinal temizleyici kullanmak daha düzgündür.

Özetlemek gerekirse, sağlıklı bir vajina için paklık, yalnızca dış genital bölgeyi yavaşça temizlemeyi içerir. Berbat koku, enfeksiyon yahut başka sıhhat sıkıntılarına işaret ediyorsa, bir sıhhat uzmanına danışmanız kıymetlidir.

Sağlık

Temiz,Vajina,Sağlık,Koku,Temizlik,Önemli,Doğal

magazinpark.com

Sıradaki içerik:

Vajina temizliği nasıl yapılmalıdır?