e
sv

Kalorisi Yüksek Kilo Aldıran Yiyecekler

1069 Okunma — 24 Temmuz 2021 13:52
 Kilo Aldıran Yiyecekler
avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Kilo almak için gereken her türlü bilgi ve kilo aldıran yiyecekler bu yazımızda. Sizde dünyaları yiyorum ama bir türlü kilo alamıyorum diyorsanız. Bu yazımızı dikkatle okumanızı tavsiye ederiz.

Kilo almak için kalorisi yüksek olan ve kilo aldıran yiyecekler tercih etmelisiniz. Ama kalorisi yüksek olsun diye sağlıksız bir şekilde de beslenmemelisiniz. Hem sebze hem meyve hem protein hem karbonhidrat ihtiyacınızı eşit bir şekilde karşılamanız gerekli. Sağlıksız kilo almak veya sağlıksız kilo vermek başınıza daha büyük sağlık sorunları açabilir. Sağlıklı ve dengeli beslenip, bu beslenmenizi spor ile destekleyerek sağlıklı bir şekilde kilo alabilir veya kilo verebilirsiniz.

Kilo Aldıran Yiyecekler

 Kilo aldıran besinler genel olarak sağlıklı besinlerdir. Ama her şeyde olduğu gibi bu besinler de her ne kadar sağlıklı olsalar da fazla tüketmemelisiniz. Dengeli ve belirli bir program dahilinde beslenmelisiniz. Meyve suyu içebilirsiniz. Sıkma meyve suları içlerinde oldukça fazla vitamin ve mineral barındırdığından vücudunuzda sağlıklı bir kalori kaynağı yüklemiş olursunuz. Doğal süt ve süt ürünleri sütün kendisinden tutun da kefir, peynir, yoğurt, tereyağı gibi birçok süt ürünü sizlere sağlıklı bir kilo aldırır.

Kuruyemiş ürünleri de sizlere oldukça iyi bir şekilde kilo aldırır. Örneğin badem, ceviz, fıstık, kaju gibi kuruyemişler tüketebilirsiniz. Protein ağırlıklı beslenerek de kilo alabilirsiniz balık, kırmızı et, beyaz et, yumurta, bakliyat gibi yiyecekler tüketebilirsiniz. Öğünlerinizin sayısını mutlaka arttırın. Günde bazen 4 hatta 5 öğün yemek yiyin. Doğal meyve ve sebze yemeyi tercih edin meyve sularında olduğu gibi meyvelerde yüksek kalorili besinlerdir.

Sağlıklı Kilo Almak İçin Önemli Kurallar

Porsiyonlarınız büyütmeyi deneyin. Sağlıklı yağlar tüketin yani doymamış yağlar tüketin. Doymamış yağlar vücudumuza faydalı olan yağ türleridir. Doymuş yağ tercih etmeyin. Ve bu beslenme programınızı mutlaka sporla destekleyin. Ancak ağır antrenmanlar yapmaktan kaçının. Daha hafif ve sık antrenmanlar yapmayı tercih edin. Bütün bunları denediniz ancak yine de kilo alamadınız mı? O zaman bir bilirkişiye yani bir diyetisyene mutlaka başvurun. Diyetisyeninizin size verdiği beslenme ve spor programına mutlaka uyun.

Kalorisi Yüksek Yemekler

1. Yağlı Kırmızı Et

Yağlı Kırmızı Et

Yağlı Kırmızı Et

Yağlı kırmızı et Türk kültürünün vazgeçilmez lezzetlerindendir. Yanında da mezeleriyle birlikte öğle ve akşam yemeklerinde hepimizin tercih edeceği bir menüdür. Ancak sizlere şöyle bir açıklama yapmamız gerekiyor. 500Gram yağlı kırmızı ette yaklaşık olarak 1750 kalori bulunmaktadır. Üstelik bunun 60 gramı sağlık için zararlı yağları barındırmaktadır. Kalorisi yüksek olduğundan dolayı tercih edilmeyen Yağlı Kırmızı Et yerine sığır filetosu, bonfile, göğüs biftek gibi yağsız etleri tercih edebilirsiniz.

2. Etli Sucuklu Sosisli Pizza

Etli Sucuklu Sosisli Pizza

Etli Sucuklu Sosisli Pizza

Pizza aslında sebzeli besinlerle yapılırsa dilim başına alacağınız kalori 100 civarındadır ancak sosisli, sucuklu ve etli pizzaları tercih ederseniz dilim başına 300 kalori civarında almış olursunuz. Bundan dolayı diyet yapmak istiyorsanız sebzeli pizzaları tercih etmeniz önerilmektedir.

3. Dev Burger

Dev Burger

Dev Burger

Karnıyla birlikte gözümde doysun diyenlerin tercihi olan Dev Burger 900-1200 arasında kalori barındırıyor. Üstelik bunun ortalama 100 gramı yağ. Zayıflamak ve diyetlerinizi korumak istiyorsanız büyük burgerlerden uzak durmanız gerekmektedir. Bunun yerine yağsız kıymadan yapılan burgerleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca şunuda belirtmek gerekir ki yanındaki patates, soğan halkası, ketçap mayonez söylediğimiz kalori değerinin içerisinde bulunmuyor.

4. Büyük Boy Patates Kızartması

Büyük Boy Patates Kızartması

Büyük Boy Patates Kızartması

Büyük porsiyon patates kızartması sebze olmasına rağmen oldukça fazla kaloriye sahiptir. Bunu şu şekilde örneklendirebiliriz: Yediğiniz dev burger kadar kaloriye sahip olabilir. Yani büyük porsiyon bir patates kızartmasında ortalama 1000 kalori bulunur. Ayrıca şunada dikkat etmeniz gereklidir! Patates kızartmasıyla birlikte yediğiniz mayonez ve ketçap bu kalorinin haricindedir.

5. Kaburga

Kaburga

Kaburga

Bir tam kaburga şeridi ortalama 1000 kaloriye sahiptir. Bir günde almanız gereken yağ miktarını 1 şerit kaburga ile alabilirsiniz. Kaburgayı 1 porsiyon değil yarım porsiyon tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır. Ayrıca şunu da söylemek gerekirse sürekli yemek değil nadiren yemek daha sağlıklıdır.

1000 kalori olan yiyecekler

  • Yağlı kırmızı et
  • Büyük boy patates kızartması
  • Büyük boy sucuklu sosisli pizza
  • Kaburga
  • Açık büfe kahvaltı
  • 2 Porsiyon makarna
  • Ceviz, fındık, badem, yer fıstığı (Kalorisi yüksek yine de siz bilirsiniz:) )
  • Koyun eti, tavuk eti ve ördek eti

Kalorisi yüksek abur cuburlar

Atıştırmalık olarak düşündüğümüz guruba giren abur cuburlar diyet zamanı ve sağlıklı bir yaşam için uzak durmamız gereken besinler aslında. Kalorisi yüksek besinler dediğimizde aklımıza ilk geleceklerin bunların olması gerekiyor. Patates cipsi, kola, meyve suyu, çikolata en yüksek kaloriye sahip abur cuburlar arasındadır. Dondurma ise 195 kaloriyle bu saydıklarımıza göre daha az kaloriye sahip besinler arasındır.

Kalorisi yüksek içecekler

  • Latte
  • Mocha
  • Affogato
  • Muzlu hurmalı smoothie
  • Meyveli smoothie
  • Cola
  • Milkshake
  • Muzlu Ballı Süt
  • Meyve Suyu
  • Gazoz

En çok kilo aldıran yiyecekler

Bu yiyecekleri yukarıda örnekleriyle açıklamamıza rağmen birde gruplayarak genel isimleriyle sizlerle paylaşmak istiyorum.

  • Yağlar (En yüksek kalorili yiyecekler, en çok kilo aldıran yiyecekler arasındadır)
  • Atıştırmalıklar (Çikolata, Cips, Bisküvi, Dondurma vb. Özellikle akşamları tercih etmekten kaçınabilirsiniz)
  • Makarna
  • Yağlı Etler (Kaburga, Yağlı Et, Ördek Eti, Koyun ve Tavuk Eti)
  • Kuruyemişler (Ceviz, fındık, badem, yer fıstığı en çok kilo aldıran yiyecekler arasındadır)
  • Kuru Gıdalar (Özellikle Pirinç)
  • Sebzeler (Patates, Havuç, Bezelye, Şeker Pancarı, Mantar)
  • Meyveler (Avakado, Muz, Portakal, İncir)

Beslenme önerileri için sitemizi takip edebilir ve kendinize uygun içerikleri bulabilirsiniz.  

Bizi takip edin.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
  • peynirin kalorisi
    11 ay önce

    Kalorisi yüksek yiyeceklerde beyaz peynir var mı? Peynirin kalorisi kaçtır kalorisiz diye bildiğimiz peynirin kalorisi yüksekmi

    yorum beğen
  • Ketojenik Diyet
    11 ay önce

    Ketojenik Diyet ile 2 Haftada 12 kilo Kilo kaybı ketojenik diyetin en yaygın hedeflerinden biridir . Kilo vermek için keto kullanıyorsanız, muhtemelen keto diyet sonuçlarını ne kadar çabuk görebileceğinizi merak ediyorsunuzdur. Ketojenik diyet ile kalorisi yüksek kilo aldıran yiyeceklerden uzak durun

    yorum beğen
  • Sağlıklı ev yemekleri
    11 ay önce

    Lezzetli ve Sağlıklı Ev Yemekleri Hazırlamanın En İyi Yollarıyla kaloriyi kendinize göre ayarlayın ve kilo aldıran yiyeceklerden uzak durun

    yorum beğen
  • Zayıf olmanın sağlık riskleri nelerdir
    11 ay önce

    Obezite önemli bir sağlık sorunu olarak haberlerde daha sık yer alırken, zayıf olmak da sağlık sorunlarına neden olabilir. Sağlık riskleri şunları içerebilir:

    Doğurganlık sorunları (bir kadının zayıf olması durumunda gebe kalma yeteneğinde zorluklar olabilir).
    Diyetinizde yeterli kalsiyum ve D vitamini almamaktan kaynaklanan osteoporoz .
    Diyetinizde yeterince demir almamaktan kaynaklanan anemi .
    Zayıflamış bağışıklık sistemi.
    Saç inceltme/saç dökülmesi, diş ve diş eti sorunları, kuru cilt.
    Enerji eksikliğinden kaynaklanan genel yorgunluk.
    Çocuklarda gecikmiş büyüme ve gelişme.
    Kötü yara iyileşmesi.
    hipotermi.
    hipoglisemi.
    Kalp ritmi sorunları.
    Kötü uyku.

    yorum beğen
  • Kilo Almak için Yüksek Kalorili Yiyecekler
    11 ay önce

    Kilo Almak için Yüksek Kalorili Yiyecekler ve Atıştırmalık Fikirler
    Fazla kilolu olmak sağlık sorunlarının daha iyi bilinen bir suçlusu olsa da, zayıf olmak da sağlık sorunlarına neden olabilir. Günde beş ila altı kez yemek yemek, daha fazla protein ve yağ yemek, yüksek kalorili atıştırmalıklar ve ekstra soslar eklemek kilo almanın yolları arasındadır.

    yorum beğen
  • Yüksek kalorili atıştırmalıklar
    11 ay önce

    Yüksek kalorili atıştırmalıklar bir kişinin kilo almasına yardımcı olabilir. Smoothie şeklinde kalori içmek, yüksek kalorili soslar kullanmak ve tam yağlı süt ürünleri seçmek kişinin diyetine ek kalori ekleyebilir.

    yorum beğen
  • Zayıf nasıl tanımlanır?
    11 ay önce

    Vücut kitle indeksiniz (BMI) 18,5’in altındaysa zayıf olarak kabul edilirsiniz. (Kullanımı kolay BMI hesaplayıcıya bağlantı için referans bölümüne bakın.) Nüfusun yaklaşık %2’si zayıftır. Kadınların zayıf olma olasılığı erkeklere göre dört kat daha fazladır. En çok etkilenen yaş grupları, 18 ila 24 yaş arasındaki gençler ve 65 yaş üstü kişilerdir.

    yorum beğen
  • Diyetiko
    11 ay önce

    Aşırı tok hissetmeden daha fazla tüketmenize yardımcı olmak için her üç ila beş saatte bir küçük öğünler ve gün boyunca atıştırmalıklar yiyin.
    Kendinizi tok hissetmemek için yemeklerden 30 dakika önce su veya diğer sıvıları içmekten kaçının. Ayrıca, yemeklerinizle birlikte azaltılmış miktarda sıvı için.
    Su, çay, sade kahve ve kalori içermeyen diyet içecekleri yerine tam yağlı süt veya krema, meyve suyu, shake ve smoothie gibi kalori ekleyen içecekler için.
    Mümkün olduğunda çeşniler veya ‘ekstralar’ ekleyin. Yiyeceklerinizi kuru meyve, kıyılmış fındık veya tohumlar, bal, pastırma parçaları, peynirler, mayonez ve salata soslarıyla doldurun. Kalori eklemek için yemeğinizi sızma zeytinyağı veya hindistancevizi yağı veya tereyağı ile hazırlayın. Sandviçlere veya krakerlere/sebzelere humus veya avokado eklemeyi deneyin.
    Tahıl yerken tam yağlı süt kullanın, yarım buçuk ve süt tozu ekleyin. Laktoza duyarlı olduğunuzu düşünüyorsanız (laktoz intoleransı) alternatif sütler de kullanabilirsiniz. Çırpılmış yumurta, çorba, sos, güveç ve tatlı yaparken de aynısını yapın.
    Panelenmiş et, tavuk ve balık seçin. Tavuk veya hindi but ve butları, rosto, kısa kaburga, salam ve sosis gibi daha yağlı etleri seçin.
    Meyve suyu yerine şurupta konserve meyve ve su yerine yağda konserve ton balığı seçin.
    Vejetaryen, vegan veya laktoz intoleransı varsa, kalori eklemek için soya/badem/hindistan cevizi veya pirinç sütü, fındık veya tohum yağı, tofu, zeytin, avokado ve bitkisel yağ kullanın.
    Pişirmeyi tercih etmiyorsanız veya portatif atıştırmalıklar istiyorsanız, tekli puding, yoğurt veya süzme peynir kapları, sicim peyniri, granola barlar, otomat paketleri, sığır eti çubukları, fındık, ayçiçeği çekirdeği, meyve suyu kutuları ve çikolata stoklayın. süt kutuları.
    Yemek ikame çubukları gibi ticari takviyeler de seçeneklerdir.

    yorum beğen
  • Esma
    11 ay önce

    Kalori bakımından zengin yiyeceklere örnekler:

    Proteinler: Kırmızı etler, domuz eti, derili tavuk (sağlığınız için kızartma veya kızartma), somon veya diğer yağlı balıklar, fasulye, tam yağlı süt, yumurta, peynir, tam yağlı yoğurt.
    Karbonhidratlar: patates, esmer pirinç, tam tahıllı makarna, tam tahıllar, tam tahıllı ekmekler.
    Yağlar: Fıstık ezmesi, zeytin, avokado, tereyağı, salata sosları, mayonez, yüksek yağlı peynirler.

    yorum beğen
  • Güncel Yaşam Haberleri – The Journaling of Rasmussen 519
    12 ay önce

    […] yer veriyoruz. Kullanıcılarımızı memnun eden içeriklerle bugünlere gelebilmeyi başardık. kalorisi yüksek besinler içerisinde son dakika gelişmelerini dilediğiniz zaman okuyabilirsiniz. Sitemiz üzerinde yepyeni […]

    yorum beğen

Sıradaki içerik:

Kalorisi Yüksek Kilo Aldıran Yiyecekler