e
sv

Merve Özbey Kimdir

432 Okunma — 11 Haziran 2022 16:17
Merve Özbey
avatar

admin

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Merve Özbey Koçak (d. 18 Temmuz 1988, İstanbul), Türk şarkıcıdır. Erdem Kınay ile iş birliğine gittiği “Duman” ve “Helal Ettim” şarkılarıyla Türkiye’de tanınmaya başladı.

Merve Özbey’in Yaşamı

Merve Özbey, 18 Temmuz 1988 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi, aslen Erzurumludur. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği eğitimi aldı. Özbey’i ilk keşfeden ise Ebru Gündeş oldu. Şarkıcı Utku’nun sahne aldığı bir kulüpte vokal yapan Özbey’i dinleyen Gündeş birkaç şarkı daha söylemesini rica ettikten sonra “Vokalim olmak ister misin?” diye sordu. Teklifi kabul eden Özbey ardından da Demet Akalın, Bengü, Özcan Deniz, Ferman Toprak, Utku ve Yaşar İpek gibi isimlere vokallik yaptı. Demet Akalın’ın albüm lansmanında solo performans sergilerken Erdem Kınay’la tanıştı. Kınay, proje albüm yapacağını söyledi ve Özbey’e demo kaydı yaptı. 2012 yılında Kınay’ın çıkardığı Proje albümünde “Duman” şarkısına eşlik etti. Şarkı büyük kitlelere ulaşarak, Özbey’in ilk kez duyulmasını sağladı. 2013 yılında Kınay’ın ikinci albümü olan Proje 2’de “Helal Ettim” şarkısını seslendirdi. Kınay ile yaptığı şarkılar ses getirince solo albüm yapmaya karar verildi.

Temmuz 2015 tarihinde Özbey’in ilk albümü Yaş Hikayesi piyasaya sürüldü. Albümün çıkış şarkısı da sözleri Deniz Erten, müziği Erdem Kınay’a ait olan “Yaş Hikayesi” oldu. Şarkı Türkiye resmî listesi’nde iki numaraya kadar yükselmeyi başardı. Albümün ikinci video klibi ise “Topsuz Tüfeksiz” şarkısına çekildi. 2021 yılında uzun bir aradan sonra ‘Yerle Yeksan’ adında bir single çıkarmıştır.

Diskografisi

Solo albümler

  • Yaş Hikayesi (2015)
  • Devran (2019)

Single’lar

  • Yerle Yeksan (2021)
  • Kendine Dünya (2021)

Konuk olduğu albümler

  • Duman – Proje – 2012
  • Helal Ettim – Proje 2 – 2013
  • Yolun Sonu – Musa Eroğlu ile Bir Asır – 2015
  • Vuracak – Yıldız Tilbe’nin Yıldızlı Şarkıları – 2018
  • Hani Bizim Sevdamız – Ahmet Selçuk İlkan Unutulmayan Şarkılar Volume 2 – 2018
  • Durum Çok Acil (Sinan Akçıl ve Mustafa Ceceli ile birlikte) – Piyanist 2 – 2022
  • Kararsın Dünyam – Serdar Ortaç Şarkıları, Vol. 1 – 2022
  • Çilingir – Söz Müzik Onur Can Özcan – 2022

Klipler

  • “Duman” (feat. Erdem Kınay)
  • “Helal Ettim” (feat. Erdem Kınay)
  • “Yaş Hikayesi”
  • “Topsuz Tüfeksiz”
  • “Vicdanın Affetsin”
  • “Boynun Borcu (feat. Erdem Kınay)”
  • “Vuracak” (Yıldız Tilbe’nin Yıldızlı Şarkıları)
  • “Hani Bizim Sevdamız” (Ahmet Selçuk İlkan Unutulmayan Şarkılar)
  • “Tebrikler”
  • “Yaramızda Kalsın”
  • “Kül”
  • “Kendine Dünya”
  • “Durum Çok Acil” (Sinan Akçıl ve Mustafa Ceceli ile birlikte)
  • “Çilingir”

Kaynak: https://tr.wikipedia.org/wiki/Merve_%C3%96zbey

Ünlüler 

etiketlerETİKETLER

Sıradaki içerik:

Merve Özbey Kimdir