İçindekiler
Bebeklerde 3 Ay Gelişimi Her bebeğin kendi uyku ihtiyacı vardır, ancak ortalama olarak 3 aylık bir bebeğin günde yaklaşık üç saat veya daha fazla gündüz kestirmesi dahil olmak üzere günde 14 ila 16 saat uykuya ihtiyacı vardır. On bebekten yaklaşık yedisi artık geceleri en az beş saat kesintisiz uykuyu yönetiyor olacak, ancak küçük çocuğunuz bu düzeni takip etmiyorsa endişelenmeyin – Bu birçok bebek için normaldir ve bunun nedeni sadece kaloriye ihtiyaç duymaları olabilir.
Küçük bebeklerin sağlıklı uyku döngüsünün bir parçası olarak geceleri birkaç kez uyanmaları da normaldir. Aç değillerse, siz farkına bile varmadan kendilerini tekrar uykuya yatırma eğilimindedirler.
Bebeğinizin ilk altı ayı boyunca ihtiyacı olan tek şey süttür ve ideal olarak bu anne sütü olmalıdır. Yalnızca emziriyorsanız , küçük bebeğinizin günlük D vitamini takviyesi alması gerekir (8,5 ila 10 mikrogram).
Bebeklerin çoğunda büyüme atağı vardır, bu nedenle normalden daha aç olabilirler. Ortalama 3 aylık bir bebek, beş ila sekiz beslemeye yayılmış günde yaklaşık 720 ml ila 1200 ml su içer.
Bebeğiniz 12 haftalık olduğunda, ikinci aşılarını yaptırma zamanı gelecektir.
Sırt üstü yatarken bebeğinizin tek başı vücutlarıyla aynı hizada kalacak ve onları kendi elleriyle göğüslerinin veya çenelerinin üzerinde bir araya getirerek onlara bakmaktan büyülenmiş gibi görünecekler.
Bebeğiniz her seferinde bir veya iki bacağını kuvvetli bir şekilde tekmelemeyi öğrendiğinden, bez değiştirmek artık zor olabilir! Ayrıca bir yandan diğer yana, bir yandan da ileri geri sallanmaya başlayabilirler. Henüz yapmadıysanız, şimdi uyumak için karyolalarına taşıyın veya devrilmesini önlemek için etrafını destekleyin.
3 aylık bebeğinizin artık ‘kavrama’ ve ‘adım atma’ reflekslerine sahip olmadığını fark etmiş olabilirsiniz, çünkü istirahat halindeyken elleri gevşekçe açıktır ve eğer onu ‘ayakta’ tutarsanız dizlerinden sarkacaktır.Basit bir oyuncağı tutabilirler ancak henüz el-göz koordinasyonu gelişmemiştir.
Bebeğinizin üç boyutlu görüşü gelişmiştir.bu nedenle görsel olarak çok uyanıktırlar, özellikle yakınlardaki yüzlere ve yetişkinlere bakarlar. Önlerinde yaklaşık 20 cm sarkan bir oyuncağa odaklanabilirler ve onu yarım daire şeklinde bir yandan diğer yana takip edeceklerdir. Ayrıca işitmeleri gelişiyor ve yakındaki sesleri, ayak seslerini algılayabiliyorlar.
Küçük çocuğunuz tam bir sosyal canlıdır ve sizi ve ziyaretçilerinizi çok sayıda göz teması, el hareketleri, gülümsemeler ve mutlu olduklarında ve onlarla sırayla bebek sohbeti yaptığınızda mutlu bebek ‘konuşması’ ile cezbedecektir.Hatta bebeğinizin ilk kıkırdamasıyla ödüllendirilebilirsiniz!
Elbette hala günlük inişler ve çıkışlar var ve bebeğiniz sinirlendiğinde veya rahatsız olduğunda ağlayarak size bildireceğinden emin olabilirsiniz. İlk üç ayda kolikten muzdariplerse, özellikle akşamları çok fazla ağlama ve huysuzlukla mücadele ediyor olabilirsiniz, ancak kolik semptomlarının genellikle bu dönemde hafiflemeye başladığını öğrenince rahatlayacaksınız.
Bebek spor salonları ve aktivite merkezleri, el-göz koordinasyonunu sağlamak için harikadır.
Komik hapşırma, nazik gıdıklama gibi oyunlarla bebeğinizin kıkırdamasını sağlayın.
Günlük rutininizin bir parçası olarak bebeğinizle konuşmanın yanı sıra, ona kitap okumaya başlayın. Büyük, basit ve renkli resimler içeren küçük kitaplar seçin ve hissetmeleri için farklı dokulara sahip kitaplar seçebilirsiniz.
Destekli oturmada iyi dik baş kontrolü sağlar.
Yarım daire içinde önlerinde tutulan bir yüzü veya oyuncağı takip eder.
Önünde kendi ellerini tutar, inceler ve parmaklarıyla oynar.
Muhtemelen ayrıca:
Heyecan ve beklenti gösterir.
Sesin kaynağını bulmak için kafayı bir yandan diğer yana hareket ettirir. Bebeklerde 3 Ay Gelişimi
Bebeklerde 3 Ay Gelişimi
Yorum Yaz