e
sv

4 Aylık Bebek Aktiviteleri

1929 Okunma — 10 Nisan 2022 14:28
4 Aylık Bebek
avatar

Magazinpark

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

4 Aylık Bebek Aktiviteleri

4 Aylık Bebek 4 aylık bebeğiniz her zamankinden daha uyanık, aktif ve ilgi çekici.

Bebek Gelişimi Kilometre Taşları

Artık 4 aylık bir bebeğiniz olduğuna göre, yerleşik günlük rutinlerle çalışırken hayatı biraz daha az telaşlı bulabilirsiniz. Ancak, o ufaklık muhtemelen sizi hala diken üstünde tutuyor ve bu da beklenen bir şey! Şimdi ve önümüzdeki birkaç ay boyunca, yeni keşfettiği motor becerilerini geliştirmekle meşgul ve sonunda bir şeyleri tam olarak kavrayabilecek, yuvarlanabilecek ve kendi başına oturabilecek. En iyisi henüz gelmedi: Bu ayı dört gözle bekleyeceğiniz şeyler hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

Büyüme ve Fiziksel Gelişim: Sabit ve Güçlü

4 aylık bebeğiniz muhtemelen hızlı büyümesini sürdürüyor, ancak sabit bir büyüme oranının, kilo veya uzunluktaki herhangi bir spesifik kazançtan daha önemli olduğunu unutmayın. Çocuk doktorunuzdan bebeğinizin büyümesini izlemek için bebek büyüme çizelgelerini nasıl kullanacağı hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyebilirsiniz . Şu anda çok fazla bilişsel ve fiziksel gelişim gerçekleşiyor ve muhtemelen bebeğiniz sebep-sonuç gibi kavramları öğrendikçe daha bilinçli eylemler görmeye başlamak üzeresiniz.

Duyular: Uzak Görüş Geliştirme

Uzak görüşü istikrarlı bir şekilde geliştikçe, bebeğinizin etrafındaki dünya, kelimenin tam anlamıyla odak haline geliyor. Sizi ve diğer tanıdık yüzleri uzaktan tanımaya başlayabilir ve hareketli nesneleri gözleriyle bir yandan diğer yana kolayca takip edebilir. Renk görüşü de gelişiyor, bu nedenle kırmızı ve mavi tonlarını tercih ettiğini fark edebilirsiniz. 4 aylık bebeğiniz için başka bir sonsuz görsel hayranlık kaynağı mı? kendisi! Kırılmaz bir ayna, bu yaştaki bebekler için harika bir oyuncaktır, çünkü çok çeşitli renkleri ve şekilleri ve kendilerine yansıyan kendi hareketlerini görebilirler.

Olgunlaşan sadece görme duyusu değil, aynı zamanda gelişmiş işitme ve bilişsel gelişim sayesinde dil becerileridir. Onunla konuştuğunuz bazı kelimelerin bazı ritimlerini, tonlarını ve kalıplarını taklit edebilir ve çeşitli ihtiyaçlarına göre çığlıkları farklı gelebilir. Şimdi bebek gevezeliği gibi gelebilir, ancak daha sonra konuşmak için sağlam bir temel oluşturuyor.

Hareket:

Dört aylık bebek hareketi tamamen kas kontrolü ve el-göz koordinasyonu ile ilgilidir. Küçük çocuğunuzun ağzına doğru gittikçe daha fazla nesne geldiğini fark ederseniz, bunun nedeni vizyonunun gelişmesiyle bunu daha başarılı bir şekilde yapabilmesidir – sadece ulaşabileceği şeylere dikkat edin. Muhtemelen şimdi oyuncakları ve çıngırakları tutup sallayabilir ve yakında nesneleri bir elinden diğerine geçirebilir.

Küçük adamınız neredeyse hareket halinde! Hâlâ sırt ve göğüs kaslarını güçlendirmeye çalışıyor ve ayrıca karnı üzerindeyken başını dik tutmaya çalışıyor. Çok geçmeden bir yandan diğer yana yuvarlanacak vücut gücüne sahip olacak.

4 Aylık Bebek

4 Aylık Bebek Gelişimi Kilometre Taşları

Bebeğiniz bu noktada aşağıdakilerden bazılarını yapıyor olabilir:

Başını bağımsız olarak yukarı kaldırarak
Ellerini ağzına götürerek
Destekle oturmak
İlgilenilen nesnelere ulaşmak ve onları kapmak.
Kişilik: Küçüğünüzü Tanımak

4 aylıkken bebeğinizin artan hareketliliği ve bilişsel farkındalığı, etrafındaki dünya hakkında onu daha da meraklandırıyor. Ayrıca ses tonunuza karşı daha duyarlı hale gelecektir. Yumuşak, nazik sesiniz onu yatıştırır ve güven verir; daha sert, daha öfkeli bir ton ise bir şeylerin yanlış olduğunu anlamasını sağlar. Ayrıca, cıvıltılarında ve gevezeliklerinde sizin tonunuzu taklit etmesi de muhtemeldir. Gerçek kelimeler oluşturmadan çok önce belirli sesleri veya heceleri taklit edebilir.

Peki ya bebeğiniz o kadar kolay hareket eden veya meraklı görünmüyorsa? Bu da sorun değil. Bazen daha utangaç görünen bebeklerin bakıcılarından daha fazla teselliye ve ilgiye ihtiyacı vardır. Bebeğinizin belirli durumlarda bunalmış, aşırı uyarılmış veya içine kapanık görünüp görünmediğini izleyin ve hayatındaki yeni yüzler veya yeni aktivitelerle rahat etmesi için ona zaman tanıyın.

Bebeğinizin Gelişimini Nasıl Desteklersiniz?
Bebeğinizin gelişimini desteklemek için çocuk doktorunuzdan veya diğer ebeveynlerden bazı yöntemler alabilirsiniz, ancak başlamanıza yardımcı olacak bazı 4 aylık bebek aktiviteleri burada.

Görsel gelişimi teşvik etmek için

Beşiğinin üzerine renkli bir cep telefonu asın ve ulaşamayacağı bir yerde olduğundan emin olun.
Aynadaki görüntüsüne ve hareketlerine hayran kalmasına izin verin.
Yüzünün belirdiğini ve yeniden ortaya çıktığını görmeyi seviyor!

Hareket ve motor kontrolünü teşvik etmek için:

Oturma alıştırması yapın. Desteğiniz bu pozisyondayken, nesnelere ulaşmak ve tutmak için daha iyi bir hareket aralığına sahip olur.
Ayakta pratik yapın. Bebeğinizi kollarının altında tutarken, bacak kaslarını çalıştırmasına yardımcı olmak için onu ayakta durma pozisyonuna çekin.

Dil gelişimine yardımcı olmak için:

Oku ve ona şarkı söyle.
Onun seslerini taklit edin.
Sizinkini taklit ettiğinde olumlu yanıt verin.

4 Aylık Bebeğinizi Beslemek

4 aylıkken bebeğiniz hala tüm besin ihtiyaçlarını anne sütünden, formül mamadan veya ikisinin karışımından karşılamaktadır. Bebeğinizi beslemenin zamanının geldiğini anlamanın en iyi yolu, aç olduğuna dair işaretleri izlemektir. Bu ipuçları, bebeğinizin dudaklarını yalaması, dilini dışarı çıkarması, huysuz davranması veya parmak boğumlarını emmesini içerir. Genel bir kural olarak, bebeğinizin her üç ila beş saatte bir yaklaşık dört ila altı ons süte ihtiyacı olabilir. Yeterince yemek yediğinden emin olmak için yine de bebeğinizin ıslak ve kirli bezlerini, dışkı sıklığını ve kıvamını takip etmek isteyeceksiniz. Sağlık uzmanınız ayrıca zaman içindeki büyümesini izleyerek bebeğinizin yeterince yediğini kontrol edecektir.

Henüz bir şey değişmeyecek: Bebeğinizin çok ama çok rahat bebek bezlerine ihtiyacı olacak.

4 Aylık Bir Bebeğin Ne Kadar Uykuya İhtiyacı Vardır?

Ortalama 4 aylık bir bebeğin her gün 12 ila 16 saat arası uyuması gerekir .Bu, gündüz iki kez şekerleme ve geceleri daha uzun bir uyku süresi anlamına gelebilir.

Artık bebeğiniz gün içinde daha aktif ve uyanık olduğuna göre, akşamları dinlenmek daha zor olabilir. Bir yatma rutinine bağlı kalın; Ilık bir banyonun, hafif masajın, sallanmanın veya beslenmenin uykuya dalmasına yardımcı olmak için ihtiyaç duyduğu şeyler olabilir. 4 Aylık Bebek

 

Sıradaki içerik:

4 Aylık Bebek Aktiviteleri